Ideaa sain Maikkarin Makuja -sivustolta. Mutta ollessani kaupassa en tietenkään muistanut, mitä olisi tarvittu, joten ostin vain lohta ja päätin miettiä jälkikäteen, mitä siitä valmistaisin.
Wasabi-soija-marinoitua lohta purjo-tomaatti-avokado -pedillä
yhdelle
200g lohifileetä
ruodoton, nahka poistettuna, muutamaan palaan pilkottuna
***
sekoitetaan keskenään:
n. 1,5 rkl Wasabia
soijaa - sen verran, että riittää marinoimaan kalan
***
pyöritetään kalapalat wasabi-soija-seoksessa
lopputulos varmasti parantuisi entisestään, jos olisin antanut kalan marinoitua jääkapissa esim. ½h.
Mutta toimi näinkin.
***
Paistetaan kalapalat n. 30 sek molemmilta puolilta, niin että jää sisältä hieman raa'aksi.
Nostettuani pannulta lautaselle ripottelin päälle seesaminsiemeniä
***
Kuullotetaan purjoa - n. 2/3 purjoa viipaloituna
kirsikkatomaatteja
1 avokadoa viipaloituna
Nopeaa ja maukasta, eikö?
Aterian kanssa maistui Leydan Sauvignon Blanc, joka ei aivan niin kirpeä kuin tällä hetkellä monet edullisemmat Uuden Seelannin SB:t vuosikerrastaan johtuen. Oikein hyvä perusvalkoviini, joka antaa wasabillekin riittävästi vastusta.
2 kommenttia:
Näyttää ja kuulostaa ihanalta!! Pitää kokeilla. Mutta 1,5RKL Wasabia? Autch... Taidan laittaa vähän vähemmän... :)
t. Heidi
Heidi: kiitos, maistui myös hyvältä! Wasabimäärä kuulostaa paljolta, mutta se liukenee soijaan. Vähempikin varmasti riittää... :P
Lähetä kommentti