18. tammikuuta 2013

Thaityylinen kirkas kanakeitto



Tietynlaiset sattumat ilahduttavat minua erityisen paljon:

Menen kauppaan vain jokin epämääräinen ajatus mielessäni, mitä ruokaa laittaisin. Ostan mututuntumalla tarvikkeet ja tulen kotiin. Googletan reseptejä oikeastaan saadakseni ideoita siitä, missä järjestyksessä kannattaa vaikkapa nyt kanakeittoon ainekset laittaa ja miten maustaa. Ja kas, eteeni avautuu resepti, jossa käytetään juuri niitä raaka-aineita, joita olen hetki sitten ostanut! Ei kun kokeilemaan...

Kuten niin monen muunkin, oma ruokavalioni on vuoden alun kunniaksi erityistarkkailun alla. Tahtotila terveyden ja kunnon kohottamiseksi on kova. Jopa niin, että hain kokeeksi superfoodeja, joista etenkin kookosöljyyn meinaan hurahtaa ihan täysin.

Kaipasin pakkaspäivään jotain ihanaa keittoa, thaimakuja ja mieleeni hiipi kokeilla kerrankin kanakeittoa. En ole kovinkaan kokenut keittojen tekijä. Siksi noita reseptejäkin pitää selailla. Nyt kokeilemani löytyi Me Naisten sivuilta. Tokihan sitä hieman piti muokata:


Thaityylinen kirkas kanakeitto
(4 hlölle)

2 rkl rypsiöljyä (tai kookosöljyä tai...)
2tl punaista currytahnaa
pala tuoretta inkivääriä raastettuna
2 valkosipulinkynttä viipaloituna
2 kaffirlimetin lehteä
½tl chilijauhetta
1 l vettä
400g broilerin rintafilettä suikaleina
½ purjosipuli
2 paprikaa
200g parsakaalinnuppuja
1 pss vihreitä papuja pakasteena
suolaa
mustapippuria
tuoretta korianteria

Alkuperäisessä ohjeessa oli lisäksi sitruunaruohoa ja korianterin sijaan thaibasilikaa. Papujen lisääminen oli oman mielikuvitukseni tuotosta
***
Kuummennetaan öljy ja kuullotetaan siinä currytahna, inkiväärit, valkosipulit, kaffirit ja chilijauhe (ja sitruunaruoho). Lisätään vesi ja kuumennetaan seos kiehumispisteeseen.
Lisätään kanat ja annetaan kiehua n. 10-15 min.
Lisätään purjo, paprika, parsakaalinuput ja pavut - annetaan kiehua hiljalleen toiset 10 min.
Suolataan ja pippuroidaan.

Makuelämys oli juuri sellainen kuin toivoinkin. Juuri niin kevyttä mutta täyttävää, kun luvataankin. Tosin keitto olisi voinut olla omaan makuuni vieläkin tulisempaa... Ei siis kannata ainakaan tinkiä mausteista.

Ei kommentteja: