21. maaliskuuta 2010

Pink Pink

Elämäni kuumin trendi: Pink.

Ensin kalenteri, kamera ja puhelin. Sitten seinät. Myöhemmin takki, lyijykynät ja nuppineulamagneettityyny. Lopulta myös suosikkikuohuviinini.


Myönnän ostaneeni ensimmäisen kerran pelkästään ulkonäön takia. Onhan tuo valloittavan näköinen, upea tuliainenkin, veikeä ja erottuva. Jonka muistaa. Hintatasoltaan loistava: alle kympin. Rosé-juomakin tuntuu tämän kuohuviinirakastajan skaalassa lähinnä kauan kaivatulta vaihtelulta.

Ilman tastingiakin osaan sanoa, että paljon maukkaampi ja helpompi kuin samaan hintaluokkaan osuva Freixenetin Rosee (517417). Cordoníun Pinot Noir Brut -rosé yli 15 € hinnallaan tuntuu puolestaan aivan liian kalliilta laatuunsa nähden, mitä se on minulle ollut ennenkin.

Australiasta asti iloksemme matkanneen Pinkin pisteitä nostaa myös rypälesekoitus, joka tuo väkisinkin mieleeni samppanjat: 78% Chardonnayta, 20 % Pinot Noiria ja 2 % Shirazia. Tuo viimeisinhän ei kuulu samppanjoihin, mutta sitä ei ehkä lasketa. Ehkä juuri tuo pieni määrä Australialle hyvin ominaista rypälettä tekee juomasta sopivasti persoonallisen.

Odotan jo mahdollisuutta kokeilla juomaa sushin kanssa: sushin ja rosé-samppanjan yhdistelmä on ollut yksi löydöistäni. Rosén hento maukkaus ja marjaisuus pistää mielestäni hyvin kampoihin wasabin tulisuudelle. Tämä juoma kelpaa varmasti ihan sellaisenaan kesäiltoina järven rannalla, kana- ja kalaruokien avecina, risoton kanssa - tai ihan vain lauantai-iltaa ilostuttamassa.


Cavat ovat tainneet jääneet vähän unohduksiini. Kiitos Oseanian valloittavan kuohuviinituotannon!


Yellowglen Pink
Australia, 9,49 €, 529077
90 pistettä, hinta-laatu -suhteen lähennellessä täydellisyyttä...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Think Pink!! Namnam.... :) Loistava lauttajuoma?

Maarit kirjoitti...

Anonyymi: Aivan loistava lauttajuoma. Jos ihan totta puhutaan, en näin äkkiä keksi, mihin tämä ei sopisi... :)