4. maaliskuuta 2012

Katkarapukeitto



Blinien seuraksi ja alkupalaksi valmistui puolivahingossa keitto, jonka resepti on saatava muistiin... Ideoita ja virikkeitä toki etsin etukäteen. H-hetkellä kaupassa, kuten niin usein aiemminkin, kauppalista ja resepti kuitenkin loistivat poissaolollaan johtaen siihen, että mm. tilli jäi vielä kauppaan etsimään itselleen parempia ottajia. Kun vielä keittohetkelläkin ympärillä oli niin hyvä tunnelma ja loistavaa kokkailuseuraa, en silloinkaan viitsinyt uudestaan reseptejä googlailla. Kattilaan laitettiin, mitä keksittiin ja muistettiin - ja lopputuloksena syntyi mitä parhain katkarapukeitto

Katkarapukeitto - alkukeittona neljälle

n. ½ kg jäisiä kokonaisia katkarapuja - joista osa kuorittiin lisättäväksi valmiiseen keittoon
4 valkosipulikynttä
puolikas purjo
2 dl valkoviiniä (tai kuohuviiniä)
laakerinlehti
tinjamia
basilikaa
liraus kalakastiketta
2 rkl tomaattipyrettä
1,5 korkillista konjakkia
n. 1l vettä
Vehnäjauhoa suurustamiseen
Tilkka kermaa maun pehmentämiseen
***
Kuullotetaan kuorimattomia katkarapuja ja perkeitä öljyssä
Lisätään kattilaan hienonnetut valkosipulit ja purjo
Lisätään valkoviini, laakerinlehti, tinjamia
Lisätään vesi, kalakastike, tomaattipyre ja konjakki
Annetaan hiljalleen kiehua kauan - ainakin 1h
Sekoitetaan välillä katkarapuja painellen, jotta niistä irtoisi mahdollisimman paljon makua.
Loppuvaiheessa suurustetaan vehnäjauholla!
Siivilöidään liemi, joka laitetaan takaisin kattilaan
Lisätään tilkka kermaa ja kiehautetaan nopeasti
Asetellaan kuoritut katkaravut kulhon pohjalle ja kaadetaan valmis keitto päälle.
***
Nautitaan hyvässä seurassa kera kuohuviinin ja naurun!


Ei kommentteja: