20. toukokuuta 2010

Uusi elämä


... uuden ruokavalion muodossa.

Elämäni pienen, mutta pippurisen silmävaivani kanssa on tullut pisteeseen, että haluan kokeilla ruokavalion vaikutusta. Vähähiilihydraattiset alkavat kuulostaa tässä vaiheessa superhelpoilta kokkaajan näkökulmasta. Mielessäni nimittäin on tärkkelyksetön, sokeriton ja viljaton maailma. Hankalaksi homman tekee se, että sokeria vältettäessä erilaisia peruna- ja maissitärkkelyksiä laitetaan melkein tuotteeseen kuin tuotteeseen. Ideani on lähtöisin erilaisilta keskustelupalstoilta, joissa pahimmaksi tämän vaivan viholliseksi mainitaan olut. Koska en saa kulaustakaan olutta nieltyä - vaikka millä persikkalla tai suklaalla sitä olisi höystetty - minun on keksittävä jotain muuta, mistä luopua...

Hyvästi siis pizzat, karkit ja - samppanja.

Ikävä tulee varmasti niin sushia kuin risottoakin. Vaikka jonkin ajan kulttua aionkin täysjyväriisin palauttaa ruokavalioon. Sashimi - sushin riisitön vaihtoehto - on kokeilulistoilla kärjessä. Ehkä kuitenkin ensin ravintola-annoksina kuin omana yritelmänä. Tai sitten voisin suosiolla valita sen teorian, jonka mukaan riisi on elimistölle turha. Se ei ole pahaksi, kun siitä ei ole mitään hyötyäkään...

Eniten jään itkemään kuohuviinin ja samppanjan perään. Makeudeltaan Brut Nature ja Brut Zero -samppanjoihin ei lisätä pullotusvaiheessa sokeria. Näin ollen niiden jäännössokeri jää alle 5g/l. Alkon tarjonnasta tällaisia samppanjoita löytyy peräti yksi. Onneksi se on Blanc de Blanc eli pelkästä Chardonnaysta valmistettua, suosikkiani: Bonnaire Brut Grand Cru Blanc de Blancs Non Dosé.

Cava onnekseni pelastaa vajetta. Espanjalaisista kuohuviineistä löytyy jopa kolme täysin kuivaa vaihtoehtoa, jotka hinnaltaakin pysyvät mahdollisuuksien rajoissa.

Ei tämä siis aivan mahdottomalta näytä tämä uusi elämä. Ensimmäksi taidan valmistaa ruuaksi kanaa tomaatti-papu-sipuli höystöllä. Illalla maistuu jokin hyvä juusto...

Ei kommentteja: