6. tammikuuta 2010

Loistava lasagne

Ensimmäisenä reseptinä julkaisen ihastuttavan Lasagnen reseptin. Mietin pitkään, miten saisin tehtyä Lasagnea vähähiilihydraattiseen ruokavalioon sopivana. Tiukan määritelmän mukaan se ei tietenkään koskaan onnistuisi - onhan täysjyvälasagnelevyt hiilihydraattia nekin. Mutta jos ne pahimmat eli sokerin ja valkoisen vehnäjauhon saisin jotenkin korvattua. Tänään keksin valkokastikkeelle korvaajan: ranskankerma-kananmuna-juustoraaste-seos. Ehkä se toimi myös viimeisenä innoittajana tämän blogin aloittamiseksi.



Lasagne a'la Maarit (sokeriton ja vehnäjauhoton)


Täysjyvälasagnelevyjä

Jauhelihakastike:
1 purjo
2 valkosipulin kynttä
chilijauhetta
500g jauhelihaa
1 prk tomaattimurskaa
1 pieni prk tomaattipyrettä
liraus balsamicoa tomaatin kirpeyttä taittamaan
timjamia
suolaa
mustapippuria

"valkokastike"
600g ranskankermaa
3 kananmunaa
lähes pussillinen juustoraastetta (jätä hieman pinnalle ripoteltavaksi)

Miksi heti tuon esiin vähähiilihydraattisen ruokavalion? En itse täysin noudata sitä. Yritän, mutta en pysty. Karkki on himoni ja siihen sorrun. Onneksi nykyään harvemmin. Mutta olen hyvin läheltä nähnyt, miten vähähiilihydraattinen ruokavalio on keino painon tiputtamiseksi ja terveydentilan ylläpitämiseksi. Siksi olen ottanut itselleni haasteeksi pyrkiä aina tekemään mahdollisimman hyvää ruokaa ilman sokeria ja muita tärkkelykseksi elimistössä muuttuvia aineita. Samalla oma ruoka-aineiden tuntemukseni on lisääntynyt. Tänään onnistuin tuossa tehtävistä vaikeimmista: valmistamaan lasagnea, joka maistuu lasagnelta, mutta joka täyttää tietyt kriteerit. Kaikki tulevat reseptit eivät ole vain tähän ruokavalioon, mutta monet. Aina olen kuitenkin pohtinut asiaa - ja useinmiten tietoisesti päättänyt, että tiettyjä ainesosia ei käytetä. Kaikelle löytyy korvikkeensa. Ja kun makuihin tottuu, niitä perinteisempiä ei enää osaa edes kaivata.

Ei kommentteja: